Η ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

Η ιστορία ξεκινάει στο Παρίσι στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Ο Pierre Fabre, οραματιστής φαρμακοποιός και εφευρέτης των δερμοκαλλυντικών, οραματίστηκε μια μάρκα που συνδυάζει το κύρος του φαρμακευτικού κόσμου με τον εκλεπτυσμό του κόσμου της ομορφιάς. Χάρη στην τεχνογνωσία του ως φαρμακοποιός και τις γνώσεις του για την Τέχνη της παρασκευής καλλυντικών σκευασμάτων, οραματίστηκε και δημιούργησε καλλυντικά υψηλής ποιότητας.

Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η ονομασία Galénic αποτελεί άμεση αναφορά στη γαληνική επιστήμη. Πίσω από την παρασκευή καλλυντικών προϊόντων κρύβεται μια αρχαία τέχνη, η γαληνική. Το μυστικό είναι η εύρεση των καλύτερων συνδυασμών και των καταλληλότερων συστατικών ώστε να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα των δραστικών ουσιών, εγείροντας παράλληλα ευχάριστα συναισθήματα και αισθήσεις.

Σκοπός της γαληνικής επιστήμης, που έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα, είναι να βρεθεί η κατάλληλη σύνθεση ώστε η δραστική ουσία να μπορέσει στο μέγιστο βαθμό να επιδράσει στο δέρμα και να επιτύχει τον καλλυντικό στόχο της. Με κινητήρια δύναμη το δημιουργικό πάθος του, ο Pierre Fabre εμπνεύστηκε από αυτήν τη φαρμακευτική τεχνογνωσία και την εφάρμοσε στον κόσμο των καλλυντικών.

Το 1977 δημιούργησε την Galénic και έθεσε στο επίκεντρό της τη γαληνική επιστήμη, την τέχνη της παρασκευής καλλυντικών σκευασμάτων με εξατομικευμένα χαρακτηριστικά. Έτσι υπενθύμιζε τη φιλοσοφία του, ότι η ομορφιά δεν είναι απλά υποσχέσεις, αλλά ουσιαστική εφαρμογή επιστημονικής γνώσης και τεχνογνωσίας. Ήταν ο τρόπος του για να ανανεώσει και διαιωνίσει τη Γαληνική τέχνη: κάθε καλλυντική περιποίηση πρέπει να έχει την καλύτερη γαληνική εξατομικευμένη σύσταση για να προσφέρει στις γυναίκες που επιλέγουν αυτά τα καλλυντικά ορατά και αδιαμφισβήτητα αποτελέσματα. Έτσι η επωνυμία Galénic αναγνωρίστηκε αμέσως από τους επαγγελματίες στη βιομηχανία των καλλυντικών για την πρωτοτυπία και την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της.

ΔΙΑΙΩΝΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ

Εδώ και 50 χρόνια, κάθε δημιουργία είναι αποτέλεσμα της φαρμακευτικής φιλοσοφίας των Εργαστηρίων Pierre Fabre και της άριστης γνώσης της γαληνικής επιστήμης. Ο Pierre Fabre έφερε την επανάσταση στη βιομηχανία καλλυντικών και στον κόσμο της ομορφιάς, συνδυάζοντας τη φαρμακευτική τεχνογνωσία του με τις γνώσεις για τη σύνθεση καλλυντικών σκευασμάτων. Οι Κορυφαίοι δημιουργοί μας μοιράζονται αυτό το πάθος και την εμπειρία, διασφαλίζοντας τη μεταβίβαση αυτής της πολύτιμης γνώσης από γενιά σε γενιά.